TOPUKLU AYAKKABILARLA DAHA KOLAY YÜRÜMEK İÇİN 4 İPUCU

TOPUKLU AYAKKABILARLA DAHA KOLAY YÜRÜMEK İÇİN 4 İPUCU

Topuklu ayakkabı kombinlerimizi üst seviyeye taşıyan ayakkabılardandır. Kombinimize yakışacak en doğru ayakkabıyı seçmek kadar o ayakkabı ile doğru bir şekilde yürümekte çok önemlidir. Topuklu ayakkabılar şık görünmemize yardımcı olur. Şık stilimizi iyi bir şekilde yansıtmak için, topuklu ayakkabılar ile rahatlıkla yürümek gerekir. Yoksa kötü bir görünüm ortaya çıkabilir.

Topuklu ayakkabılarla daha kolay yürümenize destek olacak 4 ipucunu sizinle paylaşmak isteriz.

1- En Uygun Modeli Seçin

Ayak yapımıza uygun olan modelleri tercih etmekle başlayabiliriz. Sivri burun ya da kare burun gibi. İlk defa topuklu ayakkabı giyeceksiniz çok yüksek topuklu ayakkabıları tercih etmemenizi öneririz. Bunun yerine 5 6 cm gibi daha kısa topuklu ayakkabıları seçebilirsiniz. Aynı şekilde ince topuklu ayakkabı da sizin için zorlayıcı olabilir. Topuk inceliği seçininde bilek ve bacak kalınlığınızda önemlidir.

2- Duruşunuz Önemli

Etkili bir topuklu yürüyüşü yapmak istiyorsanız duruşunuzun doğru olduğuna dikkat etmelisiniz. Topuklu ayakkabı giyerken dengeyi sağlamak için ayakkabının ucunun topuktan önce gelmesine dikkat edilmelidir. Yürüyüş anında yer öne parmak uçlarınız basmalı. Her şeyden önce dik bir duruş, güçlü karın kasları ve güçlü bacaklar topuklu ayakkabı ile yürümeyi kolaylaştırmada çok önemlidir. Bu nedenle sporu hayatımızdan eksik etmeyelim.

3- Küçük Adımlar Atın

Yürürken büyük adımlar attığınızda dengenizi kaybedebilirsiniz. Küçük ve sağlam adımlar atmanız dengenizi koruyacağı için topuklu ayakkabılar ile yürüyüşünüzü kolaylaştıracaktır. Topuklu ayakkabı ile yürümek ayaklarınızın doğru bölgelerine baskı uygulamakla alakalıdır. Bu nedenle küçük adımlar attığınızda ayağınızın en doğru noktalarına baskı yaparak yürüyebilirsiniz.

4- Yürüdüğünüz Zemin Faktörü

Topuklu ayakkabı giymeyi düşündüğünüz gün, o günün planını yapmadan evden çıkmayın. Düz zeminlerde topuklu ayakkabı ile yürümek çok daha kolayken, taşlı, arnavut kaldırımlı yerlerde çok zor olabilir. Yağmurlu ıslak zeminde de topuklu ayakkabılar ile yürümek kolay değildir. Böyle zorlu zeminlerde daha küçük adımlar parmak uçlarınızda yürümeniz gerekebilir.

Etiketler: TOPUKLU AYAKKABILARLA DAHA KOLAY YÜRÜMEK İÇİN 4 İPUCU
Aralık 02, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 3 cultureSettings.LanguageCode: TR