MEVSİME GÖRE HANGİ ABİYE KUMAŞLARI SEÇİLMELİDİR?

MEVSİME GÖRE HANGİ ABİYE KUMAŞLARI SEÇİLMELİDİR?

Tüm giyim parçalarında olduğu gibi abiye elbise parçalarında da mevsim ve hava koşulları seçimlerimizde önemli bir detaydır. Yaz aylarında ipekli, şifon tarzında uçuş uçuş hafif kumaşlar tercih edilirken, kış aylarında tafta veya kadife gibi kalın kumaşlar tercih edilir. Hava koşulları dışında davetli olduğunuz organizasyonun nasıl bir mekanda olduğu da önemidir. Düğün daveti gibi önemli bir etkinlikte daha uzun model abiye modelleri tercih edilirken, nişan gibi etkinliklerde midi boy sade tasarımlarda abiye elbise modellerini seçebilirsiniz.

Abiye Kumaş Türleri

1- Abiyelik Şifon Kumaş

Şifon kumaş hafif, yarı şeffaf ve rahat bir kumaş türüdür. Şifon kumaştan tasarlanmış abiye elbiseleri özellikle yaz organizasyonlarında tercih edilir. Şifonlar terletmeyen ve uçuş uçuş kumaş modellerindendir. Bu nedenle yaz düğünlerinin vazgeçilmez seçeneklerindendir. Özellikle desenli ve canlı renklerdeki modelleri kır düğünlerine çok yakışır.

2- Abiyelik Dantel Kumaş

Dantel denince akıllara ilk, fransız dantelleri gelir. Gelinlik tasarımlarında fransız dantelleri sıklıkla kullanılır. Davetli abiye modellerinde de dantel kumaştan tasarlanmış modeller görmekteyiz. Dantel kumaş ayrıca abim elbise modelinde belirli noktalarında diğer kumaşlarla birlikte de kullanılır. Kol, sırt, etek ucu ve göğüs bölgesi gibi. Dantel kumaştan tasarlanmış abiye modelleri hem yaz ayları hem de kış ayları için uygun bir seçimdir.

3- Abiyelik Payetli Kumaş

Renkli pullarla yapılmış parlak bir kumaştır. Bazı abiye elbise modellerinde tümünde payet görebiliriz. Belli bölümlerde kullanılmış payetlerin olduğu abiye elbise modelleri de vardır. Kış aylarında ve yaz aylarında tercih edilen bir modeldir. En çok kullanım alanı yılbaşı partileridir.

4- Abiyelik Saten Kumaş

Şık parçaların tasarımında en çok kullanılan kumaş türüdür, saten. Bu nedenle abiye elbise tasarımlarında da fazlası ile saten kumaştan tasarlanmış abiye gece elbiseleri modelleri görebiliriz. Yaz aylarında terlemeden ötürü çok fazla tercih edilmez. Terleme olması durumunda leke bırakabilen bir kumaştır.

5- Abiyelik Tafta Kumaş

Kış aylarında katılmanız gereken bir davet var ise, değerlendirebileceğiniz abiye kumaş türüdür. Yaz ayları için çok önerilmez, terletme yapabilir çünkü. Bu nedenle kış davetleriniz için tafta kumaştan tasarlanmış abiye elbise modellerini inceleyebilirsiniz. Her mevsim değerlendirebileceğiniz abiye elbise modellerimize www.denizbutik.com adresimizden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: MEVSİME GÖRE HANGİ ABİYE KUMAŞLARI SEÇİLMELİDİR
Ocak 24, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 3 cultureSettings.LanguageCode: TR