KENDİ STİLİNİZİ BULMANIN 5 AŞAMASI

KENDİ STİLİNİZİ BULMANIN 5 AŞAMASI

1. Hoşunuza Giden Siluetlere Karar Verin

Modanın içerisinden birbirinden farklı siluetler vardır. Bu noktada önemli olan sizin hangi siluet içinde kendinizi en rahat hissettiğinizdir. Siluet aslında dış çerçeveyi çizmektir. Örneğin dökümlü salak elbiseler, blazer ceketler, jean pantolonlar, etekler ya da başka şeyler, hangisi olursa olsun önemli olan içinde kendinizi olduğunuz gibi hissetmenizdir.

2. Stilinize Ait İmza Parçanızı Bulun

Moda ikonlarının hemen hepsinin bir stil imzasıdır. O parçayı gördüğümüzde o isim aklımıza gelir. Onun simgesi gibidir. Siz de kendi stilinizin simgesini bulmalısınız. Bir aksesuar, bir renk, bir desen gibi faktörler olabilir. Renkli takılar, kırmızı ruj, güneş gözlüğü, minik çanta, tokalar, parlak göz makyajı gibi.

3. Sevmediğiniz Şeyleri Fark Edin

Kendi stilinizi ortaya çıkartırken sevdiğiniz parçalar kadar sevmediğiniz giyim parçaları da önemlidir. Örneğin kargo ve paraşüt pantolonlar çok modadır ama siz içinde kendinizi hiç rahat hissetmezsiniz. O zaman kesinlikle stilinize o parçaları dahil etmeyin. Her zaman önceliğiniz kendiniz gibi hissettiğiniz parçaları edinmek olsun.

4. Gökkuşağından Kendinize Renk Seçin

Kendi stilinizi bulurken sevdiğiniz renkleri belirlemeniz çok önemlidir. Hem ten renginize hen vücut yapınıza uyacak renkleri ön plana alabilirsiniz. Yine de en önemli şey renklerin bir enerjisi olduğu için sizin stilinizin enerjisi ile uyumlu olacak renkleri belirlemeniz olacaktır. İddialı bir yapınız yoksa klasik renkler sizi daha çok yansıtacaktır. Renkli ve iddialı bir karakteriniz var ise canlı renkler ile ruhunuzu yansıtabilirsiniz.

5. Gardrobu Kontrolü

Kendi stilinizi oluşturmanın en önemli yapı taşlarından biri de, düzenli bir gardrobunuzun olmalısıdır. Bunun için kişisel kapsül dolabınızı hazırlamanızı öneririz. Belki giyerim diye dolabımızda tuttuğumuz çok fazla gereksiz parça olabiliyor. Bunlardan dolabınızı temizlemenizi öneririz.

Etiketler: KENDİ STİLİNİZİ BULMANIN 5 AŞAMASI
Aralık 02, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 3 cultureSettings.LanguageCode: TR