KAZAK VE TRİKO BAKIMI NASIL YAPILIR?

Kazak ve Triko Bakımı Nasıl Yapılır?

KAZAK VE TRİKO BAKIMI NASIL YAPILIR?

Kışlık ürünlerin bakımı diğer parçalara göre daha zor ve zahmetlidir. Yıkanması, kurutulması, asılması, saklanması hepsi ayrı ayrı incelik ister. Çoğumuz en sevdiğimiz trikoları yanlışlıkla ya da bilmeden fazla sıcak suda yıkamışızdır. Yanlış kurutmuş, astığımız zamanlar olmuştur. Özellikle triko kazaklarımızın formunu kaç kere bozmuş, giyilmeyecek hale getirmişizdir. Triko ve kazaklarınız artık formundan bir şey kaybetmesin diyorsanız, hemen size bakımı hakkında birkaç püf nokta verelim!

Çiçek Nakışlı Crop Triko / Selanik Süveter V Yaka Püsküllü Kazak

Triko ve kazak türü ürünlerimizi içindeki yıkama talimatına uygun yıkamanız gerekmektedir. Makinede değil de deterjan ile elinizde yıkamanız daha sağlıklı. Yıkarken özellikle tersinde yıkayın. Eğer makinede yıkarsanız, çıktığında çekmiş olabilir. Bazı yünlü triko ürünler boya verebilir, solma yapabilir. Bu yüzden koyu tonlu modelleri ilk önce soğuk suda bekletmeniz size avantaj sağlar. Suyun ne kadar renk değiştiğini göreceksiniz…

Yıkamadan sonra; kurutma aşamasında ise triko ve kazaklarınızı makinede kurutmamanızı tavsiye ederiz. Trikolarınızın çamaşır askılığında ya da doğal olarak kurumasına izin verin. Kalorifer üzerinde kurutmamanızı da tavsiye ederiz.

Dokulu Crop Triko Renkli Çizgili Kazak

Triko ve kazaklarınızı direkt güneş ışığına asarak kurutursanız, rengini soldurabilir ya da sarartabilirsiniz.

Triko ve kazaklarınızı ütülerken ütünüzü yün düğmesine çevirin. İlk önce ürünlerinizi serin ve elinizle açmaya çalışın. Ondan sonra üzerine ince bir örtü örterek ütüleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Örtü yardımı ile ürünleriniz parlamamış olur.

Gelelim en önemli püf noktaya; trikolarınızı dolabınızda muhafaza ederken naftalin, lavanta kesesi, kurutulmuş limon ile saklayabilirsiniz. Triko ve kazaklarınızı dolabınızdan çıkardığınızda bu güzel kokusuna bayılacaksınız…

Etiketler: Kazak, triko, bakım, nasıl yapılır?, yıkama talimatı
Kasım 24, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 3 cultureSettings.LanguageCode: TR