BOYU KISA GÖSTEREN KIYAFETLERİ NASIL KULLANABİLİRİZ?

BOYU KISA GÖSTEREN KIYAFETLERİ NASIL KULLANABİLİRİZ?

 

Kıyafet seçimlerimizi yaparken hem vücut yapımıza hem de boy uzunluğumuza önem vermeliyiz. Bu iki faktörü seçimlerimizde göz önüne almazsak, olduğumuzdan daha kısa ya da daha kilolu görünebiliriz. Moda kavramında belli başlı kurallar vardır. Kısa ya da uzun boylu kişilerin giymemesi gereken parçalar gibi. Biz bu yazımızda kısa boylu kişilerin boyunu daha kısa gösterebilecek parçalardan bahsedeceğiz. Tek bir farkla bu kıyafetleri boyunuzu kısa göstermeden nasıl kullanabileceğinizin ipuçlarını vererek.

Çizgili Kazaklar ve Bluzlar

Yatay çizgili parçalar hem boyumuzu daha kısa ve kilomuzu olduğundan çok gösterir. 2022- 2023 sezonunda çizgili bluz ve kazak modelleri o kadar çok trend oldu ki, hepimiz stilimize bu deseni katmak istiyor. Peki boyunuz kısa ise boyunuzu daha kısa göstermeden nasıl kullanabilirsiniz? Size önerimiz çizgili bluz ve kazakları crop modellerde tercih etmeniz. Pantolon ya da eteğinizi siyah renk tercih edin çizgili trikonuzu crop kullanırsanız boyunuz kısa görünmeyecektir.

Midi Elbiseler

Uzun boylu biri değilseniz, midi elbiseler ilk tercihlerinizin arasında olmayacaktır. Lakin şöyle bir durum var. Boyumuz kısa diye illa kısa elbise ya da uzun elbise giymek istemiyor olabiliriz. Midi elbiseleri çok beğeniyor olabiliriz. Peki boyu kısa göstermeden midi elbise nasıl kullanabiliriz. Öncelikle boğazlı bir model olmasını ve teninizin görünmemesini öneririz. Bunun için ayakkabı seçiminizi topuklu uzun çizme modellerinden yana kullanabilirsiniz. Önemli nokta, tek bir renk akışı şeklinde olmasıdır. Baştan ayağa siyah, ya da bej gibi. Ton sür ton bir görünüm midi boy elbise giymeniz konusunda yardımcı olacaktır.

Canlı Renkler

2022 ilkbahar ayları itibariyle renkler çok trend oldu. Kış mevsiminde de etkisi devam ediyor. Peki canlı renklerle kombin yaparken boyumuzu kısa göstermemesi için nasıl kullanabiliriz? Bir iki rengi bir arada kullanmamanızı öneririz. Tek bir renkten monokrom bir görünüm oluşturabilirsiniz. Bu şekilde değerlendirdiğinizde boyunuz daha kısa durmayacaktır.

 

Etiketler: BOYU KISA GÖSTEREN KIYAFETLERİ NASIL KULLANABİLİRİZ
Aralık 02, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 3 cultureSettings.LanguageCode: TR