ABİYE ELBİSELERDE RENK SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

ABİYE ELBİSELERDE RENK SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

Size en çok yakışacak abiye elbise modelini bulmakta zorlanıyorsanız, bu yazımızda verdiğimi ipuçları incelemenizi öneririz. Çok fazla seçenek olunca biraz kafamız karışsa da, aslında doğru abiye elbise modelini bulmak çok kolaydır. Abiye gece elbisesinin modeli önemli olsa da ilk seçmemiz gereken şey aslında rengidir. Vücut yapımıza uygun modelde abiye elbiseyi bulsak bile, eğer renk bizim için doğru değilse beklediğimiz sonucu alamayabiliriz. Bu yüzden bu yazımızda “Abiye elbiselere renk seçimi nasıl yapılır?” Onu inceleyeceğiz.

Abiye Elbiselerde Doğru Renk Tercihi İçin Tüyolar

1- Hangi Renklerin Sizin Renginiz Olduğunu Keşfedin

Hangi rengin sizin için doğru renk olduğunu bilmek için 3 noktaya dikkat etmelisiniz. Bunlar;

. Doğal saç renginiz

. Göz renginiz

. Cilt tonunuz

Abiye elbise rengi seçiminde bu üç renginizi bulduktan sonra size yakışacak rengi bulmanız çok kolay olacak. Detaylı olarak hangi renklerin hangi cilt, saç ve ten rengine yakışacağına bakalım.

2- Alt tonunuzu bulun

Ten rengininiz ne olursa olsun alt tonunuzu bulmak için damar renginize bakabilirsiniz. Damar renginiz yeşil ya da sarı tonlarındaysa sıcak, mavi ya da mor ise soğuk alt tona sahipsinizdir.

. Cildiniz soğuk alt tonlardaysa, mavi, gri ve gümüş rengindeki kumaşlardan tasarlanmış abiye elbise modelleri size çok yakışacaktır.

Cilt alt tonunuz sıcak ise, kahverengi, altın ve koyu yeşil zümrüt gibi renklerdeki abiye modelleri size çok yakışacaktır.

3- Saç Renginiz ve Alt Tonunuzla Uyumu Yakalayın

Alt tonunuzu belirledikten sonra saç renginize göre abiye elbiselerde renk seçimine karar verebilirsiniz.

Soğuk alt ton ve Koyu saç: Cilt tonunuz soğuk alt tonlarda ve saç rengini koyu renk ise, şeftali ve yumuşak pembe gibi pastel tonları tercih etmemelisiniz. Onun yerine turkuaz ya da indigo gibi canlı mücevher tonlarındaki abiye gece elbiselerini tercih edebilirsiniz.

Soğuk alt ton ve Sarı saç: Soğuk alt tonlarda ve sarı ya da açık kahverengi saç renginiz var ise, bebe mavisi ve lavanta moru gibi soluk renkleri tercih edebilirsiniz. Renk tonu güçlü toprak renkleri size uygun olmayacaktır.

Sıcak alt ton ve Koyu saç: Cilt tonunuz sıcak alt tonlu ve saç renginiz koyu ya da kızıl tonlarında ise kesinlikle parlak kırmızı renklerinden uzak durmanızı öneririz. Altın, zeyin ve pas rengi size çok yakışacaktır.

Sıcak alt ton ve Sarı Saç: Saç renginiz sarı ve cilt alt tonunuz sıcak ise, siyah ve lacivert gibi keskin renkler yerine, fildişi ve toz pembe gibi yumuşak tonlardaki renkleri tercih edebilirsiniz.

Yazımızda” Abiye elbisede renk seçimini nasıl yapılır” onu inceledik. Siz de renginizi bulduysanız size en çok yakışacak renkteki abiye elbise modellerine www.denizbutik.com adresimizden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: ABİYE ELBİSELERDE RENK SEÇİMİ NASIL YAPILIR
Ocak 24, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 3 cultureSettings.LanguageCode: TR